Serengeti, tredje dagen

Soluppgång över Serengeti.

Please, don't disturb. Klockan är ju bara 6, vad gör ni ute så tidigt?

Ja, ja visst är jag på smällen, det är alla så här års.

I'm a lady.... ....and this is my man.

Hjälmpärlhönor Trefärgad glansstare Vårtsvin

En av savannens många Zebraflockar.

Trädklättrande Lejon är mycket ovanliga i Serengeti. Resten av flocken låg i gräset runt om. En hanne, kvinnor och barn visade sig så småningom, tur man inte var kissnödig just då. En av "The big five".

En flock Impalaantiloper. Bara en hanne...... Koantilop

Vår första noshörning! Att ta bilden tog nästan två timmar. En av "the big five".

Roanantilop, den enda vi såg.

Afrikansk buffel, en av "the big five".

Afrikansk Elefant. Störst går först, vi väntade gärna. Elefanten räknas, naturligtvis, till "the big five".

En ung Gepardhona som fått vittring på en Thomsongazell. Gazellen klarade sig, hon gick miste om lunchen den dagen. En otroligt stilig katt.

En som inte stuckit huvudet i sanden.

Just watching you !

Hmmm, något luktar här.

Puss älskling!

Nu räcker det!

Jag delar dypöl med hipposarna, det blir man inte fet av.

En av världens vackraste katter. Den bara hängde där och lät oss njuta.

Så här ser jag ut i närbild. Jag är en av "the big five"

Svartryggad schakal på jakt efter något ätbart på savannen.

Det här är mitt land....... Min kopje.

.....Å min vattenskål.

En resumé:

Serengiti, Serina Lodge 3 februari.

 

Redan innan gryningen startade dagens gamedrivs. Eftersom naturen var inpå knutarna med djuren utanför hyddan, var man tvungen att ringa på eskort till huvudbyggnaden. Vår guide Georg, hade beställt både frukost och lunch så vi gav oss iväg vid 5.30 ungefär. Fortfarande mörkt ute startade dagens äventyr. Före soluppgången hade vi fått skåda både piggsvin och hyenor i en stor flock. Det rörde sig överallt i naturen runt oss, vissa djur vaknade och andra drog sig tillbaka för att vila. Så småningom kom vi fram till en höjd, där vi åt vår frukost, solen var nu uppe och värmde våra frusna kroppar. Här fick vi stifta bekantskap med trefärgad glansstare, som ville delad frukost med oss, men de ska inte äta annat än vad de hittar i naturen. I de tre parker vi besökt finns det en enorm mängd olika fåglar. Vi valde att intressera oss för ett fåtal och koncentrerade oss på däggdjuren. Vi fick under dagen se stora flockar med Sebra, Antiloper och Elefanter, för att nämna några. En stor lejonflock fick vi se lojt vilande i gräset och med ett av dem bekvämt sovande i ett träd. Jag lovar att pulsen stiger ordentligt när man får uppleva dessa magnifika djur i deras vardag. Bilderna visar många fler djur. Vi fick ungefär vid lunchtid uppleva den sista av the big five, när vår första noshörning visade sig, dock på mycket långt från oss men vi lyckade i alla fall ta bilder på dessa tre mäktiga och nästan utrotade djur. Det finns sammanlagt 28 stycken i dessa tre stora parker och vi kom så småningom att få se sammanlagt 12. Georg, var mycket nöjd med den bedriften. Vår lunch intogs uppepå en kopje, stora stenformationer, där ofta Lejon vilar middag. Men i dag var vi ensamma och, hettan var enorm. Fler lejon fick vi njut av under dagen liksom Leopard, Gepard och naturligtvis alla antiloper, gazeller och även lilla Dickdick som är en underart till antilopen. Trötta och smutsiga efter dagens gamedriving kom vi så småningom till lodgen efter mörkrets inbrott. Mycket lyckliga efter att vi fått alla big five på vår tredje dag.Jag mins inte ens vad vi åt till middag, det blev en tidig kväll. För att vakna nästa morgon till nya äventyr.

 

Dikdikantilopen är den minsta antilopen (här Kirks dikdik). Den är ca 30 cm hög och lever i par i undervegetationen för att inte bli för lättfångade byten.

Tillbaka i hyddan på lodgen.

Nu går solen ner över Serengeti, vi slocknar också snart.

Copyright © All Rights Reserved