Den sista dagen på safaridelen besökte vi Ngorongorokratern. Det är resterna av en gammal vulkan där sidorna rasat ner och bildat ett "golv" i botten. Här är ett otroligt rikt djurliv med både gräsätare och rovdjur men det är också en av de bästa platserna att se Noshörning på i Tanzania.

Soluppgång över Ngorongoro kratern. Vi är på väg dit ner på en smal och brant väg utan räcken och med stupet utanför hjulspåren.

Stora vackra gamla hannar i gryningen.

Lejonen, också en av the big five, är det största av de afrikanska kattdjuren. Hannen kan väga upp till 250 kg och honan ca 150 kg.

Morgonen i Ngorongoro, vid åttatiden, träffar vi på detta par. Vi stannar Jeepen och de slår sig ner på varsin sida om oss. De ser inte särskilt hungriga utan gör oss sällskap. Vi bestämmer oss för att äta vår medhavda frukost tillsammans med dem. Den mest annorlunda frukost vi någonsin intagit. Bara några meter från oss på var sida om jeepen och med taket uppfällt så vi kunde stå öga mot öga utan något emellan dem och oss. När vi ska åka därifrån går de in i gräset och gör sådana här småttingar som syns på bilden under. Varefter honan lämnar hannen, går lojt iväg för att söka upp sina medsystrar.

Syskonen är i närheten och när vi får syn på dem så är leken i full gång.

Rhinoceros, svart noshörning i rörelse. Av de totalt 28 som finns i alla tre parkerna lyckades vi få se 12 stycken. Vår guide var nöjd.

En liten Thomsongazell tillsammans med en Koritrapp den största flygande fågeln i Östafrika, den är ungefär en meter hög och väger upp till 20 kg.

Grå krontrana en av de vackraste bland de större fåglarna i Tanzania.

Den vita pelikanen, kan ha en vingbredd på tre meter, de kan bli upp till 20 år gamla.

I genomsnitt äter en flodhäst ca 60 kg gräs under en natt. Den har det största gapet av alla djuren här och deras hörntänder kan bli meterlånga och väga upp till fyra kg. Ingen man vill leka med precis.

Gnu, Wildebeest. Just när vi besökte Ngorongororservatet var det kalvningstid. Alla kalvarna i flocken föds inom några dagar och de på bilden är högst några timmar gamla. Runt omkring dem fanns det en hel del hyenor som tar hand om efterbörden och även en och annan kalv om tillfälle ges.

Det är jag som sköter renhållningen här. Just nu är det god tillgång på mat så lite vila kan jag unna mig. Varför väckte ni mig förresten? OK då, visst gör jag mig bra på bild.

Den afrikanska buffeln ingår i Afrikas Big Five och anses vara det allra farligaste djuret av alla. Hornbredden på en fullvuxen buffel kan vara över en meter och är ett avskräckande vapen även för den främsta fienden lejonet.

Varför glor alla på oss? Nu drar vi, kompis!.... En vit och en black and White, hur gick det med morgonens gjyttjebad egentligen?

Strutsen, kan när den lägger i en högre växel, komma upp i över 70 km/tiim. Trots sina 120 kg och 2,5 meters höjd.

Guldschakal, Golden Jackal, är aktiv dygnet runt och bor i samma jordhålor under lång tid.

Tre lejonhannar utsträckta i en saltpöl. Här var det upp mot 50 grader varmt otroligt att de kunde ligga där i saltlaken.

Vet i sjutton vad detta är. Satt utanför vårt fönster på Lodgen.

En kort paus vid flodhästarnas, hipposarnas, lilla pöl. De små prickarna i vattnet är faktiskt flodhästar. De tillbringar större delen av sina 40-50 åriga liv i vattnet. Kroppen är i genomsnitt 4 meter lång och väger ca 3 ton.

Georg, vår guide, tar en fika och pratar med de andra guiderna medan vi tittar på Hipposarna. Tack vare Georg blev vår safari en större upplevelse än vad vi förväntat oss.

Efter dagens gamedriving, åter på Ngorongoro Wild life Lodge, sitter vi med ett glas vin och relaxar efter mer än 12 timmars gamedrivning och tittar ut över Ngorongoro kratern åttahundra meter nedanför oss. Vi har under dagen varit där nere och fått se detta rika djurliv under sista dagens fantastiska safari.

Copyright © All Rights Reserved