Babianerna är talrika i området. As seen, a good mother.

Vi är i Masajernas land. Bara dom och djuren får bo här permanent-

En ståtlig hane, 6,05 i stumplästen. Fantastiskt vacker i sin magnifika färgsättning.

Nu kör vi!

Sover gott i kokongen

Från Lake Manyara till Serengeti

Den här underbara Geparden var vår första stora vildmarksupplevelse. Sekunderna innan vi kom hade hon fällt en Thompsongazell. Hon var dräktig och i bra kondition. Vi kände så starka känslor för henne att tårarna rann, hon lät oss komma så nära att mötet med henne blev en av våra största upplevelser.

Är jag vit eller svart eller vise versa, tjock är jag i alla fall, Djuren ser genomgående välnärda ut.

I am a Grants, och jag är mycket vacker.

Just hanging around, that¨s me up in the tree, I^m the Lepard. Alla jeeparna samlades under mitt träd.

Familjemiddag, stor som liten är injuden. På menyn Afrikansk buffel.

Nu är jag trött på det här.

En resumé:

Sitter på vår balkong på Zanzibar, havet rullar just in under vårt hus, det är tidvatten här. Vi har nu varit två dagar på Zanzibar och börjar återhämta oss efter vår safari i Lake Manyara, Ngorongoro och Serengeti nationalpark i nordvästra delen av Tanzania.

Vår utomordentligt duktiga guide George gav allt sitt kunnande på att vi skulle få ut så mycket som möjligt av vår safari och det fick vi verkligen. Vi körde game driving 12 till 13 timmar per dag med medhavda frukost och lunchboxar och med bekvämligheterna oftast bakom jeepen medan Hans och Georg höll utkik efter lejon. Efter tre dagar och ca 70 mil, på nästan obefintliga vägar hade vi fått ihop alla ”big five”. Samtidigt som vi fått se massor av alla andra djur i Tanzanias nationalparker. Vi har också en egen lista över favoriter som vi fått se och det är Gepard. Trädklättrande Leopard, en kort sekvens av en Serval har vi också fått men ingen han fotografera den. Vi har sett 12 noshörningar av totalt 28 som finns i nationalparkerna. Det var nytt rekord för Georg som hållit på med detta i över 10 år. Ett femtiotal lejon och åtta geparder samt två trädleoparder. Även lejonen vilar sig i träden under dagen så de är svåra att upptäcka.

 

Copyright © All Rights Reserved