n

Lite om oss

 

Vårt Hus

 

Vi bor i ett gatuhus i centrala Ystad. Efter några års fixande har vi fått ett hus som vi trivs bra med, boendet är viktigt för oss.

 

Vi har alltid olika projekt på gång. Det senaste var en franska dörrar med altan utanför köket. Det projektet har vi redan haft stor glädje av, det är underbart att sitta där varma sommarkvällar och till jul hade vi en julgran där ute. Kontakten mellan ute och inne blev också mycket bättre, vi fick närkontakt med trädgården på baksidan av huset.

 

Huset såg dock helt annorlunda ut när vi köpte det, 2007, mer att läsa om detta, se särskild sida under rubriken huset (sidan kommer att läggas upp om ett tag).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min kvinna Agneta.

 

Agneta är född uppväxt i Stockholms norra delar. Hon gifte sig ung och har två barn Irene och Mikael med barnbarnen Christopher, Erika Måns och Hanna, tillsammans fyra. Erika har en liten flicka, Leia, hösten 2013 födde hon också en son som fått namnet Willem som då blir barnbarnsbarn till Agneta.

 

Agneta gjorde sin karriär inom Handelsbankens finansbolag Svenska Finans där hon stortrivdes och också la grunden till en trygg tid i livet efter sin 60 års dag. Den gången gick resan till Kina, en resa som var fantastisk och mycket spännande. Då var det ovanligt att kineser pratade engelska, en annorlunda upplevelse.

 

Våren 1991 flyttade vi till Skåne och vårt hus på Österlen. Ett ödesmättat beslut som lärde oss att leva under små omständigheter. Livet på landet på Österlen var både skönt och arbetsamt. Vi förvandlade vår gård Grevlunda från att ha varit ett semesterhus till att bli en härlig bostad med stora utrymmen, gästhus, kontorsflygel och orangeri. Stor trädgård men 3 dammar för både kräftor och guldkarp. En tid hade vi pippi på fåglar alltifrån gäss till ankor, dvärghöns, myskänder, gräsand. Emellertid tog de så småningom slut eftersom mård och räv också gillade våra fåglar.

 

Efter några år kom både hundar och katter, in i vårt liv och så är det fortfarande. Numera så bor vi sedan 6 år i ett litet gatuhus i Ystad. Agneta som numera är pensionär har fullt upp att göra. Förmiddagarna är vikta för långpromenader med våra Labradortjejer Linnea och Scilla. Antingen åker dom till havet eller skogen där går tjejerna lösa och Agneta har Bungy Pumps i händerna och MBT på fötterna. Så på det sättet får alla tre sin dagliga motion

 

 

 

Min man Hans.

 

Hans är arkitekt SAR . Han utbildade sig på Chalmers i Göteborg. Under hans första 7 år bodde familjen i Luleå, för att sedan flytta till Kristianstad. En tuff uppgift för en 7 åring som först inte förstod språket och sedan upptäcka att man kommit mycket längre i skolan än vad småskolan i Luleå hade gjort.

 

Efter olika insatser på Chalmers började Hans arbeta på VBB i Stockholm. Vilket han gjorde när vi träffades. Det var på ett surströmmingskalas hos våra gemensamma vänner på Lidingö. Efter en tid köpte vi ett litet hus på Lidingö där vi bodde under våra första år som gifta.

 

Men i början av 1999 tog en ny tid i vårt liv sin början Hans började arbeta på Fortifikationsverket i Kristianstad. Allt gick väl och efter olika befattningar inom verket kan han nu kröna sin karriär som verksarkitekt. En uppgift som han stortrivs med och känner stor tillfredsställelse och glädje i den rollen.

 

Att fylla 60 år och ha visioner om nya upplevelser har mynnat ut i att vi den 31 januari startar en spännande resa ut i världen.

Copyright © All Rights Reserved