Long Bar. I taket syns ventilationen, Vipporna rör sig fram och tillbaka genom ett sinnrikt mekaniskt system och cirkulerar luften. Den lilla bilden visar hur golvet ser ut efter en kvälls drinkar.

En fotmassage kan också kännas skönt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Checkar in på Raffles Hotel för ett avslutningsdygn lite utöver det vanliga. Vi anländer på kvällen efter att ha startat i gryningen, först med en tidig flight från Adelaide tillbaka till Melbourne. Byter flyg och efter ytterligare åtta timmar i luften checkar vi in på hotell Raffles som 2012 firade 125 års jubileum. Nu upptar anläggningen hela kvarteret på ca 3 hektar. Ett mycket vackert hus, fasader och exteriörer helt i vitt med pampiga trappor och breda korridorer. Hela huset är genomgående lyxigt utan att vara vulgärt. Det har en stil som verkligen visar den tidens arkitektur när den är både smakfull och elegant. En innergård som anlades när hotellet byggdes visar nu en exotisk trädgård som är magnifik, ja nästan djungellik, eftersom den är fullt utvecklad med sina 125 år på nacken. Hotellets policy är att ge den bästa servicen som går att få och den var verkligen enastående.

 

Vi började naturligtvis kvällen med en Singapore Sling i Long Bar. En roligt detalj var att man till denna omtalade drink skall äta naturella jordnötter och slänga skalen på golvet, kändes lite knäppt i början men som snart var helt OK. Drinken var god och försvann snabbt och kvickt. Därefter flanerade vi runt på hotellområdet och undersökte utbudet av restauranger. Valet föll på Long Bar Steakhouse. Den hade förra året fått utmärkelsen som Singapores bästa restaurang. Det blev sniglar till förrätt och en varmrätt från grillen bestående av 3 olika oxfileer, från vad man menar är de främsta köttdjursraserna i världen. Väl valda viner och en excellent service gjorde det hela till en värdig avslutningsmåltid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa dag tog vi det lugnt och beställde frukost till sviten, ja vi hade verkligen ett dygn i lyx som vi aldrig kommer att uppleva igen. Innan vi checkade ut hann vi med manikyr för mig och ångbastu för Hans följt av varsin drink vid poolen innan det var dags att åka till flygplatsen.

 

Sitter nu hemma i Ystad igen efter en nattflygning på 13,5 timmar. Vi flög med mörkret hela vägen till Köpenhamn. Ögonen känns lite tunga nu fram mot kvällen, Hans kunde sova på hemvägen men jag slumrade bara till korta stunder.

 

Vi har nu avslutat vår långa resa och vi har berikats med upplevelser som vi kan glädjas åt så länge vi har minnet i behåll. Prisläget i Australien är nu väldigt högt och kan exempelvis kan priserna på boende jämföras med svenska. När det gäller maten så är den extremt dyr. En hotellfrukost ligger ofta på nära 300 kronor för oss två. Vi löste ofta frukosten med att på kvällen innan inhandla bröd och ost och frukt. Göra te kunde man alltid på rummet. När vi åt middag tog vi en förrätt och en varmrätt och delade på. Det var helt Ok. Vinprisett var som i Sverige på grund av deras alkoholpolitik.

 

En medelinkomst för ett kontorsjobb i Sydney kan ofta ligga på ca 700 000 kr per år. Folk i allmänhet levde gott och man är mycket stolta över sitt land. Det är rent och snyggt och vi kunde röra oss ute på kvällarna utan risk.

 

Jag har ett valspråk som lyder ”det spelar ingen roll vad

det kostar bara vi tycker att det var värt pengarna” och

visst kostade det skjortan men det känns helt OK. Vi har

hållet ett mycket högt tempo med full fräs i 26 dagar och

nya miljöer hela tiden och krävande körningar. Det blev

140 mil på Nya Zeeland och 115 i södra Australien, på

vänsterkanten dessutom. Hur lång distans vi var i luften

har vi inte koll på just nu men vi reste över halva jordklo-

tet så en del mil blev det säkert. Tur vi gjorde vår resa

nu och inte i framtiden för då hade vi inte orkat.

 

Vi vill tacka alla våra nära vänner och som på olika sätt

gjort det möjligt för oss att lämna 2 hundar en katt hem-

ma och med tillförsikt åka ut i värden. Ett speciellt tack

vill vi rikta till vår nära vän Anita, som när vi åker bort

flyttar hem till oss och som deras gudmor tar hand om

våra älskade djur,

 

Vi kan konstatera att….

 

…Först måste man ha en järnvilja,

sedan måste man ha en fysik gjord av stål

helst ska man ha mage gjord av plåt

och nerver som polerat silver

och dessutom måste man vara stenrik.

För att ge sig ut på en sån här resa.

 

Vi uppfyller ungefär hälften av kriterierna.

 

Hoppas ni som har följt oss på vår resa också har haft glädje av våra upplevelser och bilder. Kanske återkommer vi med nya upplevelser i framtiden.

 

Vår svit

På återseende!

 

Åter i Singapore

- och några reflektioner över resan

 

 

Copyright © All Rights Reserved