Utsikten från Otway Lighthouse. Man fick hålla i sig då man gick ut på balkongen runt själva fyren.

Det blåser lite....

Här kommer jag:

-Jag letar efter min kompis, har ni sett honom, jag tror han är på andra sidan.

 

Great Ocean Road med slutdestination Adelaide

 

 

Nu är vi på väg med bil längs Great Ocean Road. Vi lämnar Melburne bakom oss och kör söder ut. Så småningom blir den gigantiska kusten synlig. Vi har vår första dag med sämre väder, det duggregnar och är lite småruggigt. Vi stannar på en anläggning längs vägen som är en utställning och försäljning av Aboriginernas konst och hantverk. Vi övertalas att prova på att kasta bumerang. Det var riktigt kul och Hans fick en för vänsterhänta som han slängde bort, vi hittade inte igen den. Vi köpte naturligtvis en bumerang. Det blev lite annat också för att stödja deras verksamhet. Dagens lunch intas, det är resten av hummern från kvällen innan.

 

Vi kör vidare längs havet och seneriet är mäktigt. Flera meter höga vågor slår mot klipporna vid kusten. Emellanåt kan vi skönja surfare i vågskummet där nere. Det sägs att den delen av kusten är rankad som surfarnas paradis nummer ett världen över.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa dag får vi uppleva regnskogen.Vi kör igenom ett områ-

de som bevarats och träden är så höga att jag fick ta tre olika

foton för att få med hela längden. Marken är också täckt av

enorma ormbunkar som kallades Mother of earth. Vi fortsätter återigen ut mot kusten. Vi besöker en fyr som heter Otway Lighthouse. Det blåser ca 15 sekundmeter och vinden uppe i

tornet känns mycket hård. Vi är nu på den sydligaste delen av ”fastlandet”Australien. Området är nationalpark och här bor

bl a Koalor, vi ser dem i träden och en kommer verkligen kry-

pande på vägen. Lyckligtvis är hastigheten låg och alla bilar

står still i väntan på att personalen i reservatet ska lyfta bort

den lilla raringen från vägen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi kör vidare längs kusten och kommer sent på eftermiddagen till ”De tolv apostlarna”, jätteraukar av sandsten, ute i havet. Ett turistmål av stora mått. Vi avslutar dagen med att inhandla vår middagsmat och det råkar bli så att den lokala fiskaren hade precis kokt en hummer på ett kilo. Vi bor den kvällen hos Karen och John som har ett B&B på två rum i deras privata lanthus, Butterfly Farm, mitt ute på landsbyggden. Vi får sitta vid deras matsalsbord och inta vår måltid i ett burspråk med utsikt över landskapet och massor av kor. Det skulle visa sig att John var musiker och det hängde en guldskiva på väggen. De var ett mycket trevligt värdpar, trevliga rum och till halva priset mot hotellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa dag kör vi väster ut och letar efter ett ställe vi kan bada på men utan framgång. Vi ska nu bo på en vingård och väl framme intar vi tillslut fel hus. Ägaren sa att nyckeln sitter i dörren och det gjorde den så vi flyttade in. När sen frukosten anlände sa kvinnan att det inte gjorde något men att vi var i fel hus. Vi hade köpt med oss en italiensk middag som vi intog utomhus när skymningen la sig. Cikadorna spelade och värmen var bara ca 30 grader. Den kvällen blev vi illa bitna av moskitos utan att vi märkte det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följande dag är en ren transportsträcka mot Adelaide. Vi letar upp en beach, tar ett bad och äter medhavd lunch. Mot kvällen når vi Adelaide, lämnar hyrbilen och tar taxi till hotellet. Då upptäcker vi att det ligger världens beach utanför hotellet. Fram med badkläderna och i det 25 gradiga vatten ser vi solen gå ner medan vi sakta simmar runt och njuter. Senare blir det en italiensk restaurang som för dagen serverar ungget. Så nu har vi ätit det också. Nu ser vi fram emot vår resas sista dygn i Singapore. Vi har nu kört 140 mil i Nya Zeeland och 115 mil i Australien. Agneta, som kört hela tiden med Hans som kartläsare, har blivit riktigt duktig på vänstertrafik.

 

Mer om Singapore följer.

 

Middag på Highland Estate. Vineriet bjöd på sitt vin och det smakade utmärkt.

Copyright © All Rights Reserved